Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen werkt sinds 2015 als executive chef voor Restaurant Merlet. Zijn kookwijze is gebaseerd op traditie en innovatie.

Mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken. Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten. Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving. Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft.

Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen en licht verteerbaar zijn. Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product. De slow food gedachte is er een die goed bij mij past. Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve.

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en de wijze waarop hij met zijn producten omgaat. Die passie en toewijding zet ik als chefkok voort in de keuken van Merlet.
Hier serveren wij mooie seizoensgerechten in een werkomgeving vol lef en ambitie!

Voor meer inspiratie, klik hier voor de website van Jonathan Zandbergen en hier voor de Instagrampagina van Restaurant Merlet voor de laatste gerechten.

Rein Denneman & Wouter Barneveld

Rein Denneman werkt al meer dan 10 jaar bij Restaurant Merlet. Met oog voor detail, passie voor gastvrijheid en veel ervaring, kennis en kunde over de beste wijn/spijs combinaties geniet u van een bijzondere beleving in Restaurant Merlet. Sinds 2022 is Wouter Barneveld aangesteld als sommelier. Wouter is in 2021 afgestudeerd als vinoloog aan de wijnacademie en volgt op dit moment een opleiding als ASI sommelier.Met het aanstellen als Wouter al sommelier en Rein Denneman als maître, in combinatie met executive chef Jonathan Zandbergen, keukenchef Dennis Brouwer en souschef Bas Varga heeft Merlet een top team in huis.

Welkom,
In de wijnkaart hebben wij een selectie van meer dan 300 verschillende wijnen.
De wijnkaart is met zorg samengesteld en bevat wijnen van uit vele landen, en in
verschillende stijlen. De wijnen zijn allemaal van hoge kwaliteit.
Wij helpen graag mee de juiste fles te kiezen welke bij de avond past,
maar ook welke het diner goed begeleidt.
Veel Plezier!
Rein en Wouter

Meer ontdekken?