Marco Helsloot & Bas Varga

Restaurant Merlet kondigt met trots de benoeming aan van Marco Helsloot (30 jaar) als de nieuwe Chef de Cuisine, met ingang van 1 februari 2024.

Marco, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam, brengt een rijke culinaire ervaring met zich mee. Zijn culinaire reis begon 10 jaar geleden bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Tot 2019 heeft hij bij Merlet gewerkt en eindigde als sous-chef van Jonathan Zandbergen. Marco Helsloot heeft bijgedragen aan het succes van het restaurant. Daarna heeft hij zijn horizon verbreed als sous-chef in tweesterrenrestaurants, waaronder het gerenommeerde restaurant “Het Nonnetje” in Harderwijk en “212” in Amsterdam.

De nieuwe chef hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken en gelooft dat het delen van ideeën en creatieve processen leidt tot de meest smaakvolle gerechten. Zijn visie is om een culinaire ervaring te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook de warmte van gezamenlijke inspanning weerspiegelt. Naast zijn indrukwekkende staat van dienst, is Marco ook de trotse winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en heeft hij de culinaire wedstrijd "Slag op de Schelde" gewonnen.

Als Marco Helsloot de leiding op zich neemt, zal de huidige sous-chef Bas Varga hem bijstaan. Bas Varga heeft, naast vele jaren ervaring bij Merlet, een aantal jaren bij tweesterrenrestaurant Tribeca gewerkt. Samen vormen zij een dynamisch en getalenteerd duo dat vastberaden is om de culinaire traditie van Restaurant Merlet voort te zetten en nieuwe culinaire hoogtepunten te bereiken.

Rein Denneman & Wouter Barneveld

Rein Denneman werkt al meer dan 10 jaar bij Restaurant Merlet. Met oog voor detail, passie voor gastvrijheid en veel ervaring, kennis en kunde over de beste wijn/spijs combinaties geniet u van een bijzondere beleving in Restaurant Merlet. Sinds 2022 is Wouter Barneveld aangesteld als sommelier. Wouter is in 2021 afgestudeerd als vinoloog aan de wijnacademie en volgt op dit moment een opleiding als ASI sommelier.Met het aanstellen als Wouter al sommelier en Rein Denneman als maître, in combinatie met het keukenteam heeft Merlet een topteam in huis.

Welkom,
In de wijnkaart hebben wij een selectie van meer dan 300 verschillende wijnen.
De wijnkaart is met zorg samengesteld en bevat wijnen van uit vele landen, en in
verschillende stijlen. De wijnen zijn allemaal van hoge kwaliteit.
Wij helpen graag mee de juiste fles te kiezen welke bij de avond past,
maar ook welke het diner goed begeleidt.
Veel Plezier!
Rein en Wouter

Meer ontdekken?