Fietstochten

Welkom bij Merlet! Naast een heerlijk verblijf en voortreffelijke gerechten bieden wij onze gasten de mogelijkheid om de adembenemende omgeving van Schoorl en omstreken te verkennen per fiets. Van schilderachtige bollenvelden tot de uitgestrekte Schoorlse Duinen en de charmante omringdijk, er valt zoveel te ontdekken op twee wielen.

Fietsen, e-bikes en mountainbiken

Of u nu een ontspannen rit door de natuur of een uitdagende tocht langs historische bezienswaardigheden verkiest, fietsen in de omgeving van Merlet biedt voor elk wat wils. Verken de prachtige omgeving en maak uw verblijf bij Merlet onvergetelijk!
 
Fietsroutes
Schoorlse Duinen
Ontdek de ongerepte natuur van de Schoorlse Duinen met onze fietsroute door dit prachtige natuurgebied. Geniet van de geur van dennenbomen terwijl u langs kronkelende paden fietst en af en toe stopt om te genieten van het panoramische uitzicht over de duinen en de Noordzee.

Afstand: Ongeveer 20 kilometer (heen en terug)

Ook kunt u de audioroute fietsen. Ontdek al fietsend het verhaal van de Schoorlse Duinen, gezien door de ogen van schilders en de hedendaagse landschapsfotograaf Kim Boske. Deze audioroute door de Schoorlse Duinen kent twee routes: één van 28 kilometer en één van 22 kilometer.

Langs de Bollenvelden
In het voorjaar worden de velden rondom Merlet omgetoverd tot een zee van kleurrijke bloemen. Fiets langs de levendige bollenvelden en laat u betoveren door de prachtige bloemenvelden die een lust zijn voor het oog en de ziel.

Met veel plezier bieden wij u een boekje met de bollenroute. Vraag hier naar bij de receptie.

Langs de Omringdijk
Volg de historische Omringdijk en ontdek de rijke geschiedenis van dit gebied. Deze dijk, die ooit diende als bescherming tegen het water, biedt nu een schilderachtig parcours langs schilderachtige dorpjes, groene weiden en schilderachtige waterwegen.

Afstand: Ongeveer 35 kilometer (heen en terug)

Mountainbiken
Voor de avontuurlijke fietsliefhebbers biedt Schoorl het mooiste mountainbikeparcours van Nederland. Het totale parcours is 14,3 kilometeer. Trotseer uitdagende routes en geniet van adrenalinekick op de vele paden die door de duinen slingeren. Voor zowel beginnende als ervaren mountainbiker is het parcours te berijden.

Fietsverhuur
Geen fiets bij de hand? Geen probleem! Bij Merlet kunnen wij de fietsen voor u regelen. De hotelfietsen zijn bij de receptie verkrijgbaar. De e-bikes of  mountainbikes reserveren we graag voor u. Neem contact op met onze receptie voor meer informatie en reserveringen.

 

Meer ontdekken?