Sinds 2009 zijn wij (vol trots) lid van Alliance Gastronomique

De Alliance Gastronomique is een samenwerkingsverband van vakkundige, gedreven en creatieve cuisiniers en restaurateurs van 35 vooraanstaande restaurants in Nederland en België. 

De vereniging heeft als doel het bevorderen van de gastronomie in het algemeen, en in Nederland en België in het bijzonder.

De Alliance Gastronomique is het onbetwiste kwaliteitsmerk voor culinaire beleving op het hoogste niveau, zowel op het gebied van spijs, wijn als gastvrijheid, zonder de indentiteit van de individuele restaurants wordt aangetast.

De historie van Alliance Gastronomique
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds op verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Vooral de snackbar en het eenvoudige restaurant waren populair. Eten op culinair niveau zoals in België en Frankrijk stond nog in de kinderschoenen en was voor het grootste deel van de bevolking een echte bijzonderheid. 

Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. 
Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique 41 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

 Wat betekent de Alliance Gastronomique voor u als gast?

  • Alle Alliance-restaurants serveren een Alliance-lunch- en een Alliance-dinermenu met dagverse, seizoensgebonden en/of regionale producten. Dit is het mooiste menu dat ieder Alliance-restaurant in huis heeft. Samenstelling en prijs bepaalt de patron zelf. Uiteraard kunnen de Alliance-menu’s desgewenst in vegetarische vorm worden geserveerd.
  • De kwaliteit van de Alliance-restaurants wordt gewaarborgd door inspecties.
  • Een Alliance-restaurant is te herkennen aan het Alliance-schild en - daar waar mogelijk - de Alliance-vlag.
  • De Alliance geeft ieder jaar de Guide Alliance uit met informatie over de leden en culinaire wetenswaardigheden. Deze gids treft de gast aan op iedere tafel in de restaurants en kan ook kosteloos door het Alliance-bureau worden toegestuurd.
  • De website http://www.alliance.nl/ bevat actuele informatie over de restaurants, arrangementen en activiteiten.
  • De Alliance geeft cadeaucheques uit. Meer hierover opwww.alliance.nl/cadeau .
  • Jaarlijks organiseert de Alliance een evenement om het contact met de gast te verstevigen.
  • Het Alliance-bureau is van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 15.00 uur bereikbaar voor het verstrekken van informatie en de verkoop van cadeaucheques.
Meer ontdekken?