Expositie Jerome Bech

Vanaf 14 januari zal een een nieuwe expositie te zien zijn bij Restaurant Hotel Merlet! Bewonder de prachtige werken van kunstenaar Jerome Bech.

Schilderijen, tekeningen en objecten. Kenmerkend voor de naïeve schilderijen van Jerome is naast het figuratieve vooral ook het kleurgebruik. Door onder meer gebruik te maken van reflecterende acrylverf, geeft hij met deze uitgesproken kleuren uiting aan een gevoel. Zijn schilderijen lijken iets serieuzer omdat de vorm niet vanuit de basis van het doek wordt aangereikt.

De tekeningen van Jerome hebben een ander uitgangspunt. Aan een stuk papier dat eerder rondzwierf op straat geeft hij met potlood, inkt en verf een nieuwe identiteit. Hier dicteert de vorm, meestal met een dubbele boodschap, maar net zo vaak zonder diepere betekenis. De enige constanten zijn hier wellicht de lichte hang naar absurditeit en scherts.

Ook in de objecten, met veelal restmateriaal als uitgangspunt, speelt gelaagdheid als dubbele bodem een belangrijke rol. Spelend met de combinatie van zelfspot en maatschappelijk engagement bezielt Jerome de materie die even daarvoor nog als waardeloos werd betiteld. Zo vertelt hij met gevonden materiaal keer op keer een nieuw verhaal.