Zand & Klei diner: samenwerking met Restaurant RuiG Editie 3

U zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar wist u dat onze regio een ontzettend groot en rijk aanbod heeft van streekproducten van de beste kwaliteit?

Mattijs Kaptein van Grand Café Bourgogne en Bernd Gerats van Restaurant RuiG werken al jarenlang met de beste producten uit de regio en bieden een unieke kans u te laten proeven van het allerbeste van de kleigrond, zandgrond, uit de lokale wateren en uit de Noordzee.

De twee topchefs zijn ontzettend trots op onze streekproducten en organiseren tweemaal een prachtige avond.
Mattijs Kaptein van Grand Café Bourgogne in Schoorl en Bernd Gerats van Restaurant RuiG uit Tuitjenhorn hebben voor het samenwerkingsdiner een uniek menu samengesteld om u te laten ervaren wat dit rijke seizoen en onze prachtige regio te bieden heeft.

In november zal dit unieke event tweemaal plaatsvinden.
Op vrijdag 25 november een diner in Tuitjenhorn en op zondag 26 november een lunch in Schoorl.

Tijdens dit event komt het beste van de kleigrond en van de zandgrond ineen in een in een waanzinnig 6-gangenmenu.

Niet alleen de geweldige smaak van de producten staat centraal maar ook de duurzame wijze waarop de lokale leveranciers werken.

Denk bij producten van de zandgrond en uit de zee aan:
Zeebaars van lokale visser Jack Zwagerman die de visstand in de Noord-Hollandse kust op peil houdt
Wagyvlees van veehouder Chris Boomsma die met zijn biologische manier van veehouden een positieve invloed op het onderhoud van de Schoorlse Duinen, Paddenstoelen die om de hoek groeien en duindoornbessen uit het Schoorls duingebied.

Kortom; een ode aan lokale topproducenten die op een duurzame en ambachtelijke wijze de beste ingrediënten leveren voor een streekdiner van Grand Café Bourgogne en Restaurant RuiG.

Op zaterdag 25 november zal Mattijs Kaptein in de keuken van Restaurant RuiG met Bernd Gerats het samenwerkingsdiner verzorgen.
Bernd Gerats van RuiG zal op zondagmiddag 26 november in de keuken van Grand Café Bourgogne staan. Hier verzorgen we het Zand- & Kleimenu als lunch
De prijs van het 6-gangen streekmenu bedraagt slechts 75,00 euro per persoon (exclusief dranken).

Op zondag 26 november bent u van harte welkom in de Lounge van Merlet om 12:00 uur. De lunch start om 12:30 uur.

Reserveer voor 25 november bij Restaurant RuiG in Tuitjenhorn via info@ruigtuitjenhorn.nl of telefonisch via 0226 391 295

Reserveer hier direct voor 26 november bij Grand Café Bourgogne in Schoorl