Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen werkt sinds 2015 als executive chef voor Restaurant Merlet.
Zijn kookwijze is gebaseerd op traditie en innovatie.

Mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken.
Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten.
Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving.
Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft.

Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen en licht verteerbaar zijn.
Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product.

De slow food gedachte is er een die goed bij mij past.
Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve.

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en de wijze waarop hij met zijn producten omgaat.
Die passie en toewijding zet ik als chefkok voort in de keuken van Merlet.
Hier serveren wij mooie seizoensgerechten in een werkomgeving vol lef en ambitie!

Voor meer inspiratie, klik hier voor de website van Jonathan Zandbergen en hier voor de Instagrampagina van Restaurant Merlet voor de laatste gerechten.

Stefan Wierda

Sinds 2008 is Stefan Wierda werkzaam in Restaurant Hotel Merlet.
Gedreven en gepassioneerd voor zijn vak is hij verantwoordelijk voor de wijn.

Heerlijk.
Lekker bezig zijn met wijn.
Daar haal ik zoveel plezier uit.
Welke wijn het beste past bij het moment, die persoon, of de gelegenheid.
Dit is wat ik het liefste doe.
Dit heb ik ontdekt voor mezelf.
Dit is ‘mijn ding’.
Wees niet bang om iets te kiezen waar u zin in heeft.
Wat u lekker vindt.
Durf ook de uitdaging aan te gaan.

De afgelopen 10 jaar is er veel veranderd en hard gewerkt aan onze wijnkaart.
Zie het als een nauwkeurige assemblage van meer dan verschillende 300 wijnen.
De diversiteit is groot.
Voor ieder wat wils.

Respect voor de natuur.
Dynamische wijnbouw.
Constante kwaliteit.

Dé termen van nu.

Al is bij vele domeinen dit al jaren de leidraad.
Alles is gekozen op puur natuur of is gewoon waanzinnig, en eigenlijk alles wat daartussenin zit.
Hoe dan ook, het is met liefde en toewijding gedaan.

Stefan Wierda

Maître & Sommelier

Meer ontdekken?