De historie en groei van Merlet

Sinds de oprichting van Restaurant Hotel Merlet in 1984 door Bert en Nelleke van Bourgonje heeft Merlet in alle opzichten een succesvolle groei doorgemaakt. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste mijlpalen sinds de oprichting.

1984 Start onderneming door Nelleke en Bert van Bourgonje: 18 hotelkamers, zwembad, sauna, restaurant en een vergaderzaal

1986 Merlet verwerft exploitatie van 't Oude Raadhuisje

1995 Merlet bouwt een nieuw restaurant met 2 extra zalen en in het bestaande restaurant komt Grand Café Bourgogne

1996 Door ANWB-lezers gekozen tot hotel van het jaar

1998 Behalen Michelinster met chef-kok Alan Pearson

1998 Vernieuwing van zwembad en sauna

1999 Overname van Merlet door Carla en Martin van Bourgonje

2001 Behoud Michelinster met nieuwe chef-kok Wilco Berends

2001 Vernieuwing van het restaurant

2003 Realisering 2 vergaderruimtes in Duinweg 7

2004 Uitbreiding hotel met 7 suites en de Duinblickzaal

2005 Vernieuwing suites Aarde, Lucht en Lotta

2006 Nieuw onder architectuur aangelegde parkeerplaats en realisatie Koninklijke Suite

2007 Behoud Michelinster met nieuwe chef-kok Timo Munts 

2007 Uitbreiding met twee nieuwe Royale Kamers

2007 Aantreden nieuwe chef-kok Timo Munts

2007 Na het behalen van 65-jarige leeftijd treedt Bert van Bourgonje af bij Merlet

2008  Vernieuwing van het restaurant

2008 Vernieuwing van sauna en tevens uitbreiding met stoomcabine, zonnebank en fitness 

2009 Het allereerste kookboek van Merlet is uitgekomen 'Een restaurant met tien sterren, kunst in de keuken van Schoorl'. De opbrengst van dit kookboek gaat naar het goede doel, afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam

2009 Merlet viert in april haar 25-jarig bestaan

2009 Lidmaatschap Alliance Gastronomique  2010 Vernieuwing van het Grand Café

2011 Vernieuwing van Standaardkamers en tevens uitbreiding van Standaardkamers naar Royale kamers

2012 Nieuwbouw van lounge, Bar de Mer, parkeergarage, vier royale kamers, twee suites en een eigen keuken voor Grand Café Bourgogne

2013 Aantreden nieuwe chef Frank van Enter

2015 Aantreden nieuwe executive chef Jonathan Zandbergen

2016 Standaardkamers vernieuwd

2016 Michelinster behouden

2016 Gestegen in de Lekker top 100

2016 Jonathan Zandbergen talentvol chef van het jaar - Gault Millau 2017

2017 Marco Helsloot winnaar van de zilveren koksmes - Horecava

2017 Marco Helsloot & Basz Varga derde op nationaal kampioenschap voor leerlingen - Horecava

2017 Merlet exposeert fotografie van Marco Borsato

2017 Jubileum! Restaurant Merlet behaald voor het 20e jaar op rij de Michelinster

2018 Jonathan Zandbergen, Marco Helsloot en Rob Overdevest winnen de Gouden Koksmuts Kookwedstrijd op de Horecava

2019 Restaurant Merlet heropent na een spectaculaire verbouwing 

2019 Restaurant Merlet ontvangt het team van De Librije voor een chef's collaboration event

2020 Stay Home Away from Home: Merlet bouwt kamers om tot private diningruimtes om culinair en veilig te genieten

2020 Merlet organiseert het grootste drive through-sterrenrestaurant van Nederland in coronatijd: de culinaire route

2021 Restaurant Merlet serveert in coronatijd lunch op cruiseschip

2021 Merlet Theater opent, en moet helaas de deuren weer gelijk sluiten door aangepaste maatregelen

2022 Grand Café Bourgogne onderscheiden met 12 punten door Gault&Millau en opgenomen in de gele gids

2023 Merlet organiseert Secret Restaurant

2023 Merlet opent CHEFFD Atelier: omakase stijl chef's table restaurant

2023 Restaurant Merlet vier 25-jarig jubileum van de Michelinster

2024 Merlet viert 40-jarig jubileum

2024 Aantreden nieuwe Chef de Cuisine Marco Helsloot

Meer ontdekken?