+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Kookstudio / Kookboek

Het kookboek dat u niet mag missen! 
Restaurant & Hotel Merlet bestaat in april 2009 vijfentwintig jaar. Het was een logische stap voor een hotel aan de rand van de duinen, gelegen in de gemeente Bergen dat staat als een kunstenaarsdorp, de kook- en schilderskunst te combineren in een prachtig kookboek. 

Een kookboek met als thema inspiratie.

Gedurende twee dagen hebben wij verschillende kunstenaars uitgenodigd. De schrijvers Ronald Giphart, Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot en de kunstenaars Marjolijn de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel Poort en John Breed hebben deze dagen een waar feestje gebouwd in Merlet. Er was een Culinair programma in elkaar gezet, zoals een whiskyproeverij, een bezoek aan de  zuurkoolfabriek, een wijnproeverij, een kookworkshop in onze sterrenkeuken en uiteraard Culinair lunchen en dineren bij Merlet. De zintuigen zijn in deze dagen geprikkeld en dit heeft hun geïnspireerd om prachtige kunstwerken te maken.

Ten eerste zijn er prachtige teksten van Saskia Noort in de Koninklijke Suite, Joost schrijft over zijn roots en Bart vrolijkt op in de Bossuite. Ook de kunstwerken die de kunstenaars gemaakt hebben, aan de hand van hun bezoek, zijn prachtig geworden. De verteller in het boek is Ronald Giphart. Daarnaast zijn er mooie gerechten van chef-kok Timo Munts en het passend wijnadvies van Sommelier Sietse van Zanten. De fotografie van het boek is verzorgd door Cees Noort en de Art Director is Roy Kahmann.
Het boek, Kunst in de keuken, een restaurant met 10 sterren, beloofd een waar collectors item te worden. Het is een 217 pagina's dik foto- en verhalenboek geworden, die u niet mag missen. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan het goede doel. Namelijk de afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam.

Het kookboek ligt vanaf half april 2009 in de boekhandel en is tevens bij de receptie van Merlet te verkrijgen.

Ook heeft Merlet een videokanaal op You Tube waar o.a de presentatie van het boek op te zien is.Restaurantmettiensterren

INSCHRIJFFORMULIER
"Koken met tien sterren”

Kunst in de keuken

Verschijningsdatum: april 2009
Prijs: € 25,00

nu reserveren

Heeft u een vraag over Kookboek?

Vraag over:
Naam: *
E-mail: *
Vraag: *
Velden met een "*" zijn verplicht

aanmelden voor onze nieuwsbrief?

aanmelden