+31 (0) 72 509 36 44

MENU

Nieuws / Gault&Millau 2017: Jonathan Zandbergen ex aequo Talentvol Chef van het jaar

Vol trots informeren wij u dat Executive Chef Jonathan Zandbergen maandagavond tijdens de uitreiking van de gids Gault&Millau is verkozen tot Talentvol Chef van het jaar 2017. Deze prestigieuze onderscheiding ontving hij samen met zijn collega Bas van Kranen.

Jonathan Zandbergen geeft samen met Bas van Kranen leiding aan een nieuwe generatie jonge chefs, aldus de jury van Gault&Millau. Het juryrapport omschrijft Jonathan Zandbergen als volgt;

Zandbergen is een volwassen chef geworden. Sinds hij bij Merlet de keuken leidt, zijn de gerechten nóg fantasierijker geworden. Jonathan is een stabiele createur van smaken. Zijn ingrediënten kiest hij uit met respect voor de natuur en het dier. Het is een van de redenen waarom hij aanhanger is van Slow Food. ‘Wat voor mij telt is het ware verhaal achter een product. Veel producenten ken ik persoonlijk. Dat kan eigenlijk niet anders tegenwoordig. Ik houd van groenten, want ze geven aangename smaken en zijn licht verteerbaar. Zo maak je mensen ook enthousiast om gezonder en bewuster te eten. En omdat delen het nieuwe ondernemen is, kan iedereen via mijn social media zien hoe je écht eten met échte producten bereidt.

Met dit juryrapport alsmede de inzet van het bedieningsteam van Restaurant Hotel Merlet onder leiding van Maître Sommelier Stefan Wierda en Assistent Maître Rein Denneman behaalt Merlet het resultaat van 16,5 punten.

Bekijk hier de video