nl-NLen-GBde-DE

+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Restaurant / Menukaart / Menu

Traditie en innovatie

mooie producten, bijzondere internationale smaken
een innovatieve Franse keuken

wij zijn altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving,
met het respect voor het dier en alles wat de natuur te bieden heeft

groenten zijn daarin belangrijk omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn

wat telt is het verhaal van een product
de slow food gedachte is er een die goed bij mij past

neem de kakelverse zeebaars van visser Jack
hier aan de Schoorlse kust gevist
of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij de Noorderhoeve

maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent
en de wijze waarop hij met zijn producten omgaat

die passie en toewijding zetten wij voort
als chefs in de keuken van Merlet

hier serveren wij mooie seizoensgerechten
in een werkomgeving vol lef en ambitie

Jonathan Zandbergen en team 

 

 

SMAAK VAN NEDERLAND MENU

WADDENGOUD ZEEBAARS
sashimi - met knolselderij van de barbecue, yuzu en gerookte, geperste kaviaar
sushi - met ‘rijst’ van noordzeekrab, ponzu en wasabi
toro - tartaar van zeebaarsbuik met anna dutch gold kaviaar

❋❋ LANGOUSTINES
rauw en geroosterde langoustines met gember en crème van citroenwit

NOORDERHOEVE
lasagna van bloemen, artisjok en lavendel
en open ravioli van seizoensgroenten met saffraan en kruidenmousseline

❋ ALKMAARDERMEER PALING
zelf gerookte paling met groene kruiden,
opperdoezer ronde en saus van paling in ’t groen

TEXELS LAM pré salé
zilte groenten, citroen, artisjok, lamsjus en waddenoester
en gekonfijte lamsnek met vadouvan, limoen en dragon

AARDBEI
aardbeien op verschillende wijze bereid
met sorbet van rabarber en mousse van maartse viooltjes

 

4-gangen (zonder gerecht ❋ en ❋❋)  69,00 euro

5-gangen (zonder gerecht ❋❋)  89,00 euro

6-gangen - 109,00 euro