nl-NLen-GBde-DE

+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Restaurant / Menukaart / Menu

Traditie en innovatie

Mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken.
Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten.
Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving.
Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft. 
Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn.
Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product. 
De slow food gedachte is er een die goed bij mij past.
Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand
of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve. 

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en
de wijze waarop hij met zijn producten omgaat.
Die passie en toewijding zet ik als chefkok voort in de keuken van Merlet.
Hier serveren wij mooie seizoens gerechten in een werkomgeving vol lef en ambitie!

 

Jonathan Zandbergen

 

GASTRONOMISCH MENU MERLET


NOORDZEEKRAB
salade van noordzeekrab met ingelegde rettich
duindoornbes en vintage soja

DE NOORDERHOEVE
selectie van biodynamische groenten uit schoorl met rouille,
kruidenmousseline en gerookte kardamom

❋ PALING
gelakte paling met aubergine, zwarte knoflook
en ossenstaartazijn

❋❋ LANGOUSTINE
geroosterde langoustine met doperwt, meiraap, groene appel
en ras-el-hanout

ANJOU DUIF
kersen umeboshi, gebakken eendenlever, amandel, vlierbloesem
en jus royale met kersenpitten

SOLERO EXOTIC
mousse van passievrucht met bospeen en specerijen,
vers tropisch fruit en jus van incabes

 

 

  Menu 4 gangen: 65,00 euro  
*Menu 5 gangen: 85,00 euro  
**Menu 6 gangen: 105,00 euro  
  Kaas toevoegen: 15,00 euro