nl-NLen-GBde-DE

+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Restaurant / Menukaart / Menu

Traditie en innovatie

mooie producten, bijzondere internationale smaken
een innovatieve Franse keuken

wij zijn altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving,
met het respect voor het dier en alles wat de natuur te bieden heeft

groenten zijn daarin belangrijk omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn

wat telt is het verhaal van een product
de slow food gedachte is er een die goed bij mij past

neem de kakelverse zeebaars van visser Jack
hier aan de Schoorlse kust gevist
of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij de Noorderhoeve

maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent
en de wijze waarop hij met zijn producten omgaat

die passie en toewijding zetten wij voort
als chefs in de keuken van Merlet

hier serveren wij mooie seizoensgerechten
in een werkomgeving vol lef en ambitie

Jonathan Zandbergen en team 

 

 

MENU MERLET

ZOUTELANDE
schelpdiertjes met miso, algen en yuzu,
garnalen met dashi en pompoen,
krab met citrus en gember

❋ LANGOUSTINE
geroosterde langoustines met wortel, frisse appel,
krachtige eigen jus en gerookte beurre blanc

❋❋ KNOLSELDERIJ
van de noorderhoeve terug in de klei en gebakken
jus van knolselderij en anna dutch royal kaviaar

TARBOT
gebakken tarbot met eendenlever, crème van sjalot,
gebraiseerde ossenstaart en saus van witte port

POLDERHAAS
op het karkas gebraden, met timut peper, sauce à la royale,
knolselderij met zwarte truffel en kweepeer-kombucha

POMPOEN
gekarameliseerde pecannoten, ahornsiroop, bourbon vanille ijs,
getoaste witte chocolade en kürbiskernöl



6 gangen 105

5 gangen 85  zonder ❋❋

4 gangen 65  zonder ❋❋ en ❋