nl-NLen-GBde-DE

+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Restaurant / Menukaart / Menu

Traditie en innovatie

Mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken.
Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten.
Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving.
Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft. 
Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn.
Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product. 
De slow food gedachte is er een die goed bij mij past.
Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand
of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve. 

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en
de wijze waarop hij met zijn producten omgaat.
Die passie en toewijding zet ik als chefkok voort in de keuken van Merlet.
Hier serveren wij mooie seizoens gerechten in een werkomgeving vol lef en ambitie!

 

Jonathan Zandbergen

 

 

MENU MERLET

 

NOORDZEEKRAB

salade van noordzeekrab met ingelegde rettich,

duindoornbes en vintage soja

 

❋ LANGOUSTINE

geroosterde langoustines met wortel, frisse appel,

krachtige eigen jus en gerookte beurre blanc

 

KNOLSELDERIJ**

van de Noorderhoeve

terug in de klei en gebakken geconcentreerde jus van knolselderij en Anna Dutch Royal kaviaar

 

TARBOT

gebakken tarbot met crème van sjalot,

gebraiseerde ossenstaart en saus van witte port

 

KOOI-EEND

21 dagen gerijpt in hooi en gelakt,

met witlof, sinaasappel en gekonfijte okkernoot

 

BOERENMELK

boerenmelk, room, yoghurt en karnemelk van de noorderhoeve

met moerasspirea, lindehoning en citroen

 

 

ONZE MENU’S ZIJN MET ZORG SAMENGESTELD

GELIEVE HET MENU MET HET HELE GEZELSCHAP TE BESTELLEN

HEEFT U EEN ALLERGIE? LAAT HET ONS GRAAG WETEN!

 

4 gangen gastronomisch menu: 65,00 euro

*5 gangen gastronomisch menu: 85,00 euro

**6 gangen gastronomisch menu: 105,00 euro

Kaas toevoegen: 15,00 euro