Expositie Pauline Bakker

Vanaf vandaag is er een nieuwe expositie te bewonderen bij Restaurant Hotel Merlet

MEET THE ARTIST:
Op 4, 11, 18 en 25 juli is de Pauline Bakker aanwezig om u een persoonlijke rondleiding te geven langs haar werken. U bent van harte welkom!

Het werk in deze expositie is iets totaal anders dan u van de kunstenares gewend bent; voorlopig geen landschappen, zeegezichten of Amerikaanse filmische sferen maar een nieuwe vorm waarin Pauline Bakker combinaties maakt tussen haar voorliefde voor 60’er jaren interieur, vormgeving, architectuur en uiteraard beeld.

Ook nieuw daarin zijn de beeldjes van een lang verloren gewaande jeugdvriend: Pietjo. Geen echte vriend, maar een houten stokje dat in mijn fantasie tot leven kwam in haar kinderjaren. Heel lang heeft de kunstenares vroeger dit figuurtje in haar hoofd gehad, in zijn eigen wereld die bij hem paste. Zij was hem vergeten. Tot de corona crisis alle cursussen en exposities deed opschorten. De tijd die toen vrij kwam, gebruikte zij om beelden van keramiek van bijvoorbeeld dieren te experimenteren. De dieren plaatste in strak vormgegeven 3D werelden losjes gebaseerd op Art Deco en De Stijl. Op enig moment kwamen er ook losser vorm gegeven figuurtjes uit haar handen. Pauline Bakker kwam eigenlijk steeds bij dezelfde mannetjes met een klein kuifje uit. In uiteenlopende poses en achtergronden. Toen Pauline er verscheidene had gemaakt, viel plotseling het kwartje: Pietjo was terug. En is de kunstenares nu net zo gefascineerd als zij als kind al was. De herkenbare gestileerde stijl is bijgebleven op deze ontdekkingsreis waarin zij hem terug vond. Een fantasiefiguur die vroeger de vorm van een stokje had. De kunstwerken waar hij op voorkomt zijn ook naar hem genoemd. Dat zal overigens niet beperkt blijven tot de 3D-wandobjecten die u tijdens de preview kunt komen bekijken.