Zeven Nederlandse chefs in Top 100 The Best Chef Awards

The Best Chef heeft de Top 100 met nieuwe kandidaten voor The Best Chef Awards 2020 bekendgemaakt. Op 21, 22 en 23 september wordt in Rotterdam de Food Meets Science-conferentie, het livedebat Area Talks en een award gala georganiseerd.

Elk jaar worden 100 nieuwe chefs geselecteerd door de onafhankelijke partners van The Best Chef. Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Brazilië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk leveren de meeste nieuwe kandidaten aan voor de lijst van 2020. Nederland verwelkomt dit jaar zeven nieuwe gezichten: Dennis Huwaë (Daalder, Amsterdam), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), François Geurds (FG Restaurant, Rotterdam), Fred Mustert (Fred, Rotterdam), Jan Sobecki (Tribeca, Heeze), Jonathan Zandbergen (Merlet, Schoorl) en Sidney Schutte (Spectrum, Amsterdam).

Nederlandse kandidaten
Zij maken, samen met de Nederlandse chefs die vorig jaar de selectie haalden – Jonnie Boer, Richard Ekkebus, Nick Bril, Jacob Jan Boerma, Syrco Bakker, Jannis Brevet, Joris Bijdendijk en Soenil Bahadoer -, kans om opgenomen te worden in de uiteindelijke Top 100. De lijst met alle nieuwe kandidaten is beschikbaar op de website van The Best Chef Awards. 


De stemrondes beginnen op 1 april 2020. Alle chefs uit de lijst van 2019 én de nieuwe kandidaten voor 2020 worden uitgenodigd om op hun collega’s te stemmen. Daarnaast krijgt een selectie van horecaprofessionals, fotografen en foodies de kans om te stemmen op hun favoriete chefs. De 100 chefs met de hoogste scores worden uiteindelijk opgenomen in de Top 100 van The Best Chef Awards 2020.  


Nieuw dit jaar is de Science Award, een erkenning voor de chef die uitblinkt op het gebied van onderzoek en het gebruik van experimentele technieken.

Lees het volledige artikele via https://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2020/03/zeven-nederlandse-chefs-in-top-100-the-best-chef-awards-101332913