nl-NLen-GBde-DE

+31 (0) 72 509 36 44

MENU
back

Restaurant / Menu / Menus

Traditie en innovatie

Mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken.
Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten.
Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving.
Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft. 
Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn.
Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product. 
De slow food gedachte is er een die goed bij mij past.
Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand
of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve. 

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en
 de wijze waarop hij met zijn producten omgaat.
Die passie en toewijding zet ik als chefkok voort in de keuken van Merlet.
Hier serveren wij mooie seizoens gerechten in een werkomgeving vol lef en ambitie!

 

Jonathan Zandbergen

 

GASTRONOMISCH MENU MERLET


SINT JACOBSSCHELP
dungesneden, met citrusolie, bloemkoolcouscous en gember
geroosterd, met noordzeekrab, miso en anna dutch kaviaar

❋ LANGOUSTINES
geroosterde langoustines met krachtige eigen jus, geglaceerde wortel,
fris gemarineerde appel en gerookte beurre blanc

PALING, alkmaar
zelfgerookt en gelakt met dashi, hollandse asperges,
crème van sjalot en saus van witte port

❋❋ NOORD-HOLLANDSE BLAUWE
klassiek bereid als ballotine en gevuld met ganzenlever, truffel, artisjok en pistache,
krachtige gevogeltejus en saus van morieljes

BEDELAARSLAM pré-salé
speciaal geselecteerd texels lam, in klei gebakken
met voorjaarsgroenten en lamsjus met hibiscus

SOLERO EXOTIC
mousse van passievrucht met bospeen en specerijen,
vers tropisch fruit en jus van incabes

 

 

Menu 4 gangen: 65,00 euro  
*Menu 5 gangen: 85,00 euro  
**Menu 6 gangen: 105,00 euro  
Kaas toevoegen: 15,00 euro