+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Over Merlet / Historie

Sinds de oprichting van Restaurant Hotel Merlet in 1984 door Bert en Nelleke van Bourgonje heeft Merlet in alle opzichten een succesvolle groei doorgemaakt. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste mijlpalen sinds de oprichting.

1984 Start onderneming door Nelleke en Bert van Bourgonje: 18 hotelkamers, zwembad, sauna, restaurant en een vergaderzaal

1986 Merlet verwerft exploitatie van 't Oude Raadhuisje

1995 Merlet bouwt een nieuw restaurant met 2 extra zalen en in het bestaande restaurant komt Grand Café Bourgogne

1996 Door ANWB-lezers gekozen tot hotel van het jaar

1998 Behalen Michelinster met chef-kok Alan Pearson

1998 Vernieuwing van zwembad en sauna

1999 Overname van Merlet door Carla en Martin van Bourgonje

2001 Behoud Michelinster met nieuwe chef-kok Wilco Berends

2001 Vernieuwing van het restaurant

2003 Realisering 2 vergaderruimtes in Duinweg 7

2004 Uitbreiding hotel met 7 suites en de Duinblickzaal

2005 Vernieuwing suites Aarde, Lucht en Lotta

2006 Nieuw onder architectuur aangelegde parkeerplaats en realisatie Koninklijke Suite

2007 Behoud Michelinster met nieuwe chef-kok Timo Munts 

2007 Uitbreiding met twee nieuwe Royale Kamers

2007 Aantreden nieuwe chef-kok Timo Munts

2007 Na het behalen van 65-jarige leeftijd treedt Bert van Bourgonje af bij Merlet

2008  Vernieuwing van het restaurant

2008 Vernieuwing van sauna en tevens uitbreiding met stoomcabine, zonnebank en fitness 

2009 Het allereerste kookboek van Merlet is uitgekomen 'Een restaurant met tien sterren, kunst in de keuken van Schoorl'. De opbrengst van dit kookboek gaat naar het goede doel, afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam

2009 Merlet viert in april haar 25-jarig bestaan

2009 Lidmaatschap Alliance Gastronomique  2010 Vernieuwing van het Grand Café

2011 Vernieuwing van Standaardkamers en tevens uitbreiding van Standaardkamers naar Royale kamers

2012 Nieuwbouw van lounge, Bar de Mer, parkeergarage, vier royale kamers, twee suites en een eigen keuken voor Grand Café Bourgogne

2013 Aantreden nieuwe chef Frank van Enter

2015 Aantreden nieuwe executive chef Jonathan Zandbergen

2016 Standaardkamers vernieuwd

2016 Michelinster behouden

2016 Gestegen in de Lekker top 100

2016 Jonathan Zandbergen talentvol chef van het jaar - Gault Millau 2017

2017 Marco Helsloot winnaar van de zilveren koksmes - Horecava

2017 Marco Helsloot & Basz Varga derde op nationaal kampioenschap voor leerlingen - Horecava

2017 Merlet exposeert fotografie van Marco Borsato