+31 (0) 72 509 36 44

MENU
terug

Restaurant / Executive chef Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen is de nieuwe executive chef voor Restaurant Hotel Merlet. Jonathan Zandbergen wordt gezien als talentvol en veelbelovend. Hij kookt vanuit een klassieke Franse keuken traditie met veelal lokale producten gecombineerd met internationale smaken.

Hij heeft het restaurant van zijn vorige werkgever naar de top 100 van de Lekker gekookt. De culinaire journalisten Mac van Dinter (Volkskrant) en Pieter Nijdam (De Telegraaf) waren  eerder dit jaar vol lof over zijn prestaties in Het Veerhuys in Almere. Met Robert Kranenborg was Jonathan te gast in de wereld draait door. Cees Helder, Nederlands eerste 3-sterren-chef, bestempelde Zandbergen als 'het kooktalent van het jaar 2015'.  

Vorig jaar nog won hij de ‘Prix Taittinger’ in Parijs. Met de komst van Jonathan Zandbergen naar Merlet hopen wij de ambitie van het restaurant – een culinair toprestaurant in de kop van Noord-Holland – voort te zetten.

De komst van Jonathan naar Merlet is door verschillende media vastgelegd.

klik hier voor een film van Food Reporter.

klik hier voor het verslag van Chefs Friends.

 

Voor meer inspiratie, klik hier voor de website van Jonathan Zandbergen en hier voor de Instagrampagina van Restaurant Merlet.